Deze activiteit is geschikt voor

• Aantal lessen: 8 lessen van 90 minuten
  • Doelgroep: groep 1 t/m 8

DOEL VAN DEZE ACTIVITEIT

Groep 1 t/m 4

Techniek Energie is een lessenreeks bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met energiebronnen. De lessen zijn zo opgezet dat de leerlingen in de praktijk bezig zijn en niet alleen theorie krijgen. Ze leren over drijven en zinken, maar krijgen ook te maken met geluid, lucht, water, wind en elektrische krachten.

Groep 5 t/m 8

Techniek Energie is een lessenreeks bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met energie en duurzame energie, in de breedste zin van het woord. Zo krijgen de leerlingen informatie en komen in aanraking met verschillende vormen van energie. Iedere week maken zij opdrachten in een werkboekje, daarnaast werken zij met een ontdekdoos waarin allerlei elektrische elementen zitten zoals led-dioden. De leerlingen leren over het maken van stroomschema’s, isolatoren en geleiders. Aan het einde van de lessenserie maken de leerlingen een eigen luchtballonvoertuig, waarmee ze ervaren wat lucht als energievorm kan doen en wat dit in de praktijk betekent. Om tot het eindproduct te komen werken de leerlingen veel same

Wellicht ook interessant

Chemische Chaos

Binnen de lessenserie Chemische Chaos doorlopen de leerlingen allerlei chemische processen en reacties.

legendarische-legobouwers-deel-i-1-1.480x320x1_1

Legendarische Legobouwers deel I

Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel I gaan de leerlingen aan de hand van thema ́s aan de slag met rekenen, construeren, tekenen, logisch denken en de ontwikkeling van hun creativiteit.

legendarische-legobouwers-deel-ii-1.480x320x1_1

Legendarische Legobouwers deel II

De leerlijn Legendarische Legobouwers deel II is een vervolg op deel I van de leerlijn. Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel II gaan de leerlingen actief aan de slag met het ontdekken en begrijpen van de werking van simpele machines door middel van duplo en lego.