dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-3390.480x320x1_1-1

Deze activiteit is geschikt voor

• Aantal lessen: 10 lessen van 90 minuten
  • Doelgroep: groep 3 t/m 8

DOEL VAN DEZE ACTIVITEIT

Techniek Constructie is een leerlijn die uitvoerbaar is in groep 3 tot en met groep 8. De kinderen worden bij Techniek Constructie elke les uitgedaagd om zelf aan het werk te gaan. Elke les leren zij verschillende aspecten van constructies. Zo gaan de leerlingen aan het werk met veerkracht, ontwerpen, ruimtelijk inzicht, stevigheid en schetsen. Om een stevig gebouw te willen maken, moet je natuurlijk weten wat een goede constructie is en aan de hand daarvan een ontwerp maken. Dat leren de kinderen tijdens Techniek Constructie. Ook leren zij om hun eigen werk te beoordelen: waarom hebben zij het op deze manier aangepakt, was het moeilijk of makkelijk en welke materialen hebben de leerlingen gebruikt.

Wellicht ook interessant

klas.480x320x1_1

Maquette maken

Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen dorp.

Techniek Energie

Techniek Energie is een lessenreeks bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met energiebronnen.

Zingende Zagen

De leerlijn Zingende Zagen is er op gericht om leerlingen actief aan de slag te laten gaan met het bewerken van hout.