Handig met techniek

Binnen het vakgebied Techniek wordt aandacht besteed aan verschillende facetten van het vak techniek. Leerlingen gaan aan de slag met thema’s als constructie, houtbewerking, energie en chemie.

legendarische-legobouwers-deel-i-1-1.480x320x1_1

Legendarische Legobouwers deel I

Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel I gaan de leerlingen aan de hand van thema ́s aan de slag met rekenen, construeren, tekenen, logisch denken en de ontwikkeling van hun creativiteit.

klas.480x320x1_1

Maquette maken

Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen dorp.

Chemische Chaos

Binnen de lessenserie Chemische Chaos doorlopen de leerlingen allerlei chemische processen en reacties.

Mijn eerste proefjes

Proefjes rond de natuur en techniek in de kleuterschool zijn ideaal om de kleuters kennis en vaardigheden bij te brengen.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-3394.480x320x1_1-1

Proeven van Techniek

Binnen de methode Proeven van Techniek leren de leerlingen techniek begrijpen, hanteren en duiden.

Sciencelab

Sciencelab is een leerlijn die uit allerlei kleine proefjes bestaat waarbij de leerlingen zelfstandig aan de slag gaan met de thema’s licht, water, geluid, lucht en zintuigen.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-3390.480x320x1_1-1

Techniek Constructie

De kinderen worden bij Techniek Constructie elke les uitgedaagd om zelf aan het werk te gaan. Elke les leren zij verschillende aspecten van constructies.

Techniek Energie

Techniek Energie is een lessenreeks bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met energiebronnen.

Zingende Zagen

De leerlijn Zingende Zagen is er op gericht om leerlingen actief aan de slag te laten gaan met het bewerken van hout.

legendarische-legobouwers-deel-ii-1.480x320x1_1

Legendarische Legobouwers deel II

De leerlijn Legendarische Legobouwers deel II is een vervolg op deel I van de leerlijn. Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel II gaan de leerlingen actief aan de slag met het ontdekken en begrijpen van de werking van simpele machines door middel van duplo en lego.