Sociale vaardigheden

Samen (werken)

Binnen het vakgebied Sociale Vaardigheden staan de thema’s burgerschap, filosofie en samenwerken centraal.

brave-burgers.480x320x1_1-1

Brave Burgers

Tijdens de lessenreeks Brave Burgers gaan de leerlingen in op het thema wereldburgerschap. De leerlingen staan stil bij hun eigen gedrag en hoe dit effect heeft op de rest van de wereld.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-10-20-30-39.480x320x1_1-1

Kinderen filosoferen

De leerlijn Kinderen Filosoferen is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Berrie Heesen. Binnen deze leerlijn maken de leerlingen kennis met filosofie.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-10-20-30-37.480x320x1_2

Klein maar dapper

De leerlijn ‘Klein maar dapper’ is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Berrie Heesen. Binnen deze leerlijn maken de leerlingen kennis met filosofie.

Op Wereldreis

Binnen de lessenreeks Op Wereldreis, gaan de leerlingen op wereldreis. De leerlingen leren meer over de cultuur, gewoontes en omgevingen van verschillende landen en continenten.

sova.480x320x1_1

SOVA

Doel van de sociaal-emotionele ontwikkeling is het omgaan van een kind met zichzelf en met anderen in diverse situaties op een wijze dat iedereen daar positieve gevoelens bij ervaart, maar dat ook negatieve gevoelens constructief kunnen worden gehanteerd.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-10-20-30-39.480x320x1_1

Wegwijs in Waarden

Binnen de leerlijn Wegwijs in Waarden gaan de leerlingen aan de slag met een aantal algemeen aanvaarde normen en waarden.