Deze activiteit is geschikt voor

VO

• Aantal lessen: 5 lessen van 90 minuten
  • Doelgroep: VO
  • Binnen deze lessenserie wordt gebruik gemaakt van laptops/computers.

DOEL VAN DEZE ACTIVITEIT

Binnen de leerlijn Media Mind worden de leerlingen mediawijs gemaakt. De leerlingen worden zich bewust van de negatieve en positieve invloed die media heeft op mensen. Zo leren de leerlingen dat niet alles wat verteld wordt op televisie waar is en ook onder invloed staat van verschillende factoren van buitenaf. Daarnaast leren de leerlingen dat er verschillende technieken zijn om mensen te interviewen en om reclames te maken. De leerlingen leren deze technieken toepassen in de praktijk. Ook leren de leerlingen over het nieuws, journalistiek en bronnenonderzoek.

De leerlingen leren de boodschap achter een verhaal of beeld te herkennen en begrijpen, maar worden wel geattendeerd op de gevaren die media met zich meebrengen doordat media gemaakt wordt met een zogenaamde ‘gekleurde bril’.

*Binnen deze lessenserie wordt gebruik gemaakt van laptops/computers.

Wellicht ook interessant

pientere-programmeurs-deel-i-1.480x320x1_1-1

Pientere Programmeurs deel I

Binnen de leerlijn Pientere Programmeurs leren de leerlingen de eerste basisstappen van het programmeren. De leerlijn is onderverdeeld in drie niveaus, te weten: unplugged, maken en programmeren.

typeworld.480x320x1_1

Type World

Binnen het programma Type World volgen de leerlingen typeles in gamevorm. Het programma Type World beschikt over een digitale leeromgeving met 20 eilanden. De leerlingen reizen van eiland naar eiland en leren zo de basistypevaardigheden.

3D Printen

De leerlingen gaan aan de hand van verschillende opdrachten aan de slag met de beginselen van het 3D printen.