Educatief

Educatieve leerlijnen van DIT IS WIJS

Het vakgebied Educatief is een verzamelnaam voor de educatieve leerlijnen van DIT IS WIJS. Binnen het vakgebied worden studievaardigheden, ondernemerschap en diverse themaprojecten aangeboden.

dit is wijs - internet - ankebotfotografie-3327

Blits

De methode Blits richt zich op leerlingen van de basisschool die bepaalde studievaardigheden moeten ontwikkelen.

breingeheimen.480x320x1_1

Breingeheimen

De methode Breingeheimen bestaat uit een werkboekje voor de leerlingen en een handleiding voor de docent. Binnen deze leerlijn worden diverse studievaardigheden aangeboden.

Briljant Brein

Binnen de leerlijn Briljant Brein leren de leerlingen meer over de werking van de hersenen. De leerlingen leren niet alleen hoe de hersenen werken maar passen dit ook toe.

cito

CITO

De leerlijn CITO is een reeks van verschillende lessen van diverse methodes zoals Citotrainer waarin leerlingen van groep 3 t/m groep 8 aan de slag gaan met oefeningen voor de Cito-toets. Deze oefeningen focussen zich op taal, rekenen en tekstbegrip.

ehbo-junior.480x320x1_1

EHBO

De leerlijn EHBO is gebaseerd op het Jeugdboekje EHBO van het Oranje Kruis. De leerlingen maken kennis met de basisprincipes van eerste hulpverlening.

Handig Huiswerk

Handig Huiswerk is een leerlijn waar binnen de leerlingen stil staan bij het maken van hun huiswerk. De docent geeft aan de hand van verschillende onderwerpen huiswerkbegeleiding.