Creatief

Stimuleren van creativiteit

Binnen het vakgebied Creatief wordt de creativiteit van de leerlingen met behulp van diverse werkvormen gestimuleerd. De leerlingen gaan onder andere aan de slag met thema’s als kunst, mode, sprookjes, afval en fotografie.

Kunstzinnige Kunstenaars

Binnen de leerlijn Kunstzinnige Kunstenaars wordt er een verband gelegd tussen rekenvaardigheden en kunst.

Trendy Tijdschriften

Binnen de lessenreeks van Trendy Tijdschriften gaan de leerlingen een eigen tijdschrift ontwerpen en maken.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-10-20-30-40-50-60-63.480x320x1_1-2

Amusante Animatie

Amusante Animatie is een lessenreeks bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met animatie, in de breedste zin van het woord.

Artistiek Afval

Binnen de lessenreeks Artistiek Afval maken de leerlingen allerlei creatieve opdrachten met afval. De leerlingen leren over afval sorteren en over het hergebruik van afvalmateriaal.

dit is wijs - internet - ankebotfotografie-10-20-30-40-50-60-69

Flitsende Foto's

Binnen de lessenreeks Flitsende Foto’s worden de leerlingen omgetoverd tot ware fotografen.

dit is wijs - internet - ankebotfotografie-2866

Freubels & Fratsen

Tijdens de lessenreeks Freubels & Fratsen ontwikkelen de leerlingen op een creatieve en educatieve manier hun motoriek, talenkennis en wiskundige vaardigheden.

graffiti.480x320x1_1-1

Graffiti

Bijna iedereen weet wel wat graffiti is. Eigenlijk is graffiti kunst, want het is net als schilderen, maar dan met spuitbussen. Tijdens de workshop leren de leerlingen tekeningen en lettercombinaties ofwel tags te ontwerpen.

dit is wijs - internet - ankebotfotografie-3272

Ik en Ko

Binnen de leerlijn Ik en Ko worden de leerlingen meegenomen in de wereld van Ko.

groep 3 -5 klas

Indianenclub

De leerlijn Indianenclub is een onderdeel van de leerlijn kleuterclub waarbinnen er aan de hand van diverse thema’s knutsel- en groepsvormende opdrachtjes uitgevoerd worden.

krant-en-klaar.480x320x1_1

Krant en klaar

Binnen de lessenreeks Krant & Klaar leren de leerlingen alles over kranten. De leerlingen ontdekken hoe een krant gemaakt wordt, hoe nieuws geselecteerd wordt en wat zij allemaal in de krant kunnen vinden.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-10-20-30-40-50-60-70-73.480x320x1_1

Kunstenmakers

De leerlijn Kunstenmakers is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Juf Marit.

groep-6-8-klas.480x320x1_1

Modemakers

Tijdens de lessenreeks van Modemakers leren de leerlingen de basis van het maken van kleding. De leerlingen maken van bestaande kledingstukken een eigen ontwerp.