Pientere Programmeurs 12 2

Deze activiteit is geschikt voor

• Aantal lessen: 10 lessen van 90 minuten
  • Doelgroep: groep 1 en 2

DOEL VAN DEZE ACTIVITEIT

De leerlingen gaan aan de slag met de Bee-Bot, een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. De leerlingen leren de Bee-Bot programmeren door middel van spelletjes, raadsels en opdrachten.

Het leerarrangement Pientere Programmeurs is opgebouwd uit projecten waar de leerlingen mee aan de slag gaan. De leerlingen gaan aan de slag met de volgende thema’s: sprookjes, tellen, woordenschat, muziek, televisie, doolhof en patronen.

Het leerarrangement is ontwikkeld voor de groepen 1 en 2 van het Primair Onderwijs. De kern- en leerdoelen vormen de basis van de ontwikkeling van de leerlingen. Binnen dit leerarrangement staan de volgende 21st Century Skills centraal: communicatie, samenwerken, ICT geletterdheid, creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen.

Wellicht ook interessant

pientere-programmeurs-deel-i-1.480x320x1_1-1

Pientere Programmeurs deel I

Binnen de leerlijn Pientere Programmeurs leren de leerlingen de eerste basisstappen van het programmeren. De leerlijn is onderverdeeld in drie niveaus, te weten: unplugged, maken en programmeren.

klas.480x320x1_1

Maquette maken

Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen dorp.

Kunstzinnige Kunstenaars

Binnen de leerlijn Kunstzinnige Kunstenaars wordt er een verband gelegd tussen rekenvaardigheden en kunst.