21st Century skills

Klaar voor de toekomst

Binnen het vakgebied 21st Century Skills wordt aandacht besteed aan vaardigheden die leerlingen helpen omgaan met de veranderingen in de wereld om hen heen. De leerlijnen bieden een uitdagende leeromgeving waarbinnen leerlingen de 21 eeuwse vaardigheden en de eigen talenten ontwikkelen.

De volgende 21 eeuwse vaardigheden staan centraal binnen het vakgebied 21st Century Skills: communicatie, samenwerken, ICT geletterdheid, creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen en sociale en culturele vaardigheden.

3D Printen

De leerlingen gaan aan de hand van verschillende opdrachten aan de slag met de beginselen van het 3D printen.

Kunstzinnige Kunstenaars

Binnen de leerlijn Kunstzinnige Kunstenaars wordt er een verband gelegd tussen rekenvaardigheden en kunst.

legendarische-legobouwers-deel-i-1-1.480x320x1_1

Legendarische Legobouwers deel I

Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel I gaan de leerlingen aan de hand van thema ́s aan de slag met rekenen, construeren, tekenen, logisch denken en de ontwikkeling van hun creativiteit.

klas.480x320x1_1

Maquette maken

Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen dorp.

Trendy Tijdschriften

Binnen de lessenreeks van Trendy Tijdschriften gaan de leerlingen een eigen tijdschrift ontwerpen en maken.

pientere-programmeurs-deel-i-1.480x320x1_1-1

Pientere Programmeurs deel I

Binnen de leerlijn Pientere Programmeurs leren de leerlingen de eerste basisstappen van het programmeren. De leerlijn is onderverdeeld in drie niveaus, te weten: unplugged, maken en programmeren.

Pientere Programmeurs 12 2

Pientere Programmeurs groep 1/2

Binnen het leerarrangement Pientere Programmeurs gaan de leerlingen uit groep 1 en 2 aan de slag met programmeren voor beginners.

Pientere Programmeurs deel II 3

Pientere Programmeurs deel II

De leerlijn Pientere Programmeurs deel II is een vervolg op het eerst gedeelte van de leerlijn.

legendarische-legobouwers-deel-ii-1.480x320x1_1

Legendarische Legobouwers deel II

De leerlijn Legendarische Legobouwers deel II is een vervolg op deel I van de leerlijn. Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel II gaan de leerlingen actief aan de slag met het ontdekken en begrijpen van de werking van simpele machines door middel van duplo en lego.