Ons aanbod

Op onze website kunt u het aanbod van onze leerlijnen vinden. Alle leerlijnen worden uitgevoerd door een onderwijsprofessional van DIT IS WIJS. Wij verzorgen de materialen en zorgen voor kwaliteit door extra inzet van de DIT IS WIJS coach voor de professionals en door unieke leerlijnen zelf te ontwikkelen, gebaseerd op de kerndoelen van het onderwijs. Zo verfrist DIT IS WIJS het Nederlands onderwijs, wordt er gewerkt aan het verhogen van leerprestaties en kunnen kinderen hun talenten ontdekken!

De leerlijnen van DIT IS WIJS zijn onderverdeeld in diverse vakgebieden. Per leerlijn kunt u de volgende informatie vinden: doelgroep van de leerlijn, het aantal lessen binnen de leerlijn en wat de inhoud van de leerlijn is.

Bekijk hier de leerlijnenbrochure

416Z94f02LL._SX300_

Y-bike

Binnen de leerlijn Y-Bike gaan leerlingen aan de slag met ybikes, kleine fietsjes waarmee de kinderen fundamentele bewegingsvaardigheden ontwikkelen en verfijnen.

3D Printen

De leerlingen gaan aan de hand van verschillende opdrachten aan de slag met de beginselen van het 3D printen.

Kunstzinnige Kunstenaars

Binnen de leerlijn Kunstzinnige Kunstenaars wordt er een verband gelegd tussen rekenvaardigheden en kunst.

legendarische-legobouwers-deel-i-1-1.480x320x1_1

Legendarische Legobouwers deel I

Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel I gaan de leerlingen aan de hand van thema ́s aan de slag met rekenen, construeren, tekenen, logisch denken en de ontwikkeling van hun creativiteit.

klas.480x320x1_1

Maquette maken

Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen dorp.

Trendy Tijdschriften

Binnen de lessenreeks van Trendy Tijdschriften gaan de leerlingen een eigen tijdschrift ontwerpen en maken.

Chemische Chaos

Binnen de lessenserie Chemische Chaos doorlopen de leerlingen allerlei chemische processen en reacties.

Mijn eerste proefjes

Proefjes rond de natuur en techniek in de kleuterschool zijn ideaal om de kleuters kennis en vaardigheden bij te brengen.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-3394.480x320x1_1-1

Proeven van Techniek

Binnen de methode Proeven van Techniek leren de leerlingen techniek begrijpen, hanteren en duiden.

Sciencelab

Sciencelab is een leerlijn die uit allerlei kleine proefjes bestaat waarbij de leerlingen zelfstandig aan de slag gaan met de thema’s licht, water, geluid, lucht en zintuigen.

dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-3390.480x320x1_1-1

Techniek Constructie

De kinderen worden bij Techniek Constructie elke les uitgedaagd om zelf aan het werk te gaan. Elke les leren zij verschillende aspecten van constructies.

Techniek Energie

Techniek Energie is een lessenreeks bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met energiebronnen.