Brede School Den Haag

Brede school Den Haag en brede buurtschool

Een brede buurtschool is een netwerk van voorzieningen voor kinderen, jongeren en gezinnen in de buurt van Den Haag. Een brede buurtschool werkt onder andere samen met organisaties zoals peuterspeelzalen, kinderopvang, bibliotheken, welzijnsinstellingen en organisaties voor sport en cultuur. Brede buurtscholen komen voor in het primair onderwijs (po), maar nu ook steeds vaker in het voortgezet onderwijs (vo).

Brede buurtschool primair onderwijs

Brede buurtscholen in het primair onderwijs richten zich vooral de ontwikkelingskansen en het vergroten daarvan voor kinderen tot 12 jaar. De school speelt vaak in op ontwikkelingen in de lokale samenleving. Dit kan zijn een groeiende behoefte aan kinderopvang of een behoefte aan meer kansen voor kinderen in achterstandswijken en betere veiligheid in de wijk.

Organisatie brede buurtschool

De brede buurtschool bestaat uit verschillende partijen die met elkaar samenwerken en die ieder een eigen taak heeft. De gemeente zorgt voor de financiering, dat afspraken worden nagekomen en dat de onderlinge samenwerking goed blijft verlopen. De scholen en instellingen die betrokken zijn houden zich bezig met de dagelijkse gang van zaken; het verzorgen van buitenschoolse opvang (BSO) en het geven van opvoedingsondersteuning aan ouders en verzorgers. Er zijn momenteel nog geen landelijke regels voor de inrichting van een brede buurtschool maar Beware Brede School helpt en ondersteunt in alle mogelijke activiteiten die komen kijken bij het opzetten van een brede buurtschool.

ONS AANBOD
Een greep uit ons meest populaire aanbod
dansspetters.480x320x1_1

Dansspetters

De leerlijn Dansspetters is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Maria Speth. Binnen de leerlijn Dansspetters gaan de leerlingen aan de slag met verschillende thema’s.

Startrekenen Vooraf

De methode ‘Startrekenen Vooraf’ is een rekenmethode die aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: getallen, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, breuken, decimale getallen, procenten, geld en meten.

streetsurfing.480x320x1_2

Streetsurfing

Binnen de leerlijn Streetsurfing gaan de leerlingen op het schoolplein aan de slag met streetsurfing met behulp van waveboards, steps en strikers.

OVER ONS

DIT IS WIJS Brede School is een all-round aanbieder van brede school activiteiten. Wij bieden scholen leerlijnen, methodieken, onderwijsbevoegde docenten, benodigde materialen en indien nodige ziektevervanging aan, in het kader van het algemeen vormend onderwijs. Al onze activiteiten vinden na en onder schooltijd plaats, waarbij DIT IS WIJS Brede School optreedt als regiepartner namens de opdrachtgever. De activiteiten die aangeboden worden hebben een kansrijke inhoud, gelinkt aan talentontwikkeling en gericht op specifieke taal- en/of rekenontwikkeling.

Per 1 januari 2015 is Beware Brede School onderdeel geworden van de DIT IS WIJS Groep. De DIT IS WIJS Groep vormt een unieke combinatie van bedrijven en platformen in het onderwijs. Wij bieden een breed en compleet aanbod voor onderwijs- en personeelsvraagstukken aan schoolbesturen en directies in heel Nederland. Samen met u brengen wij uw vraag in kaart en zijn wij uw partner voor alle totaaloplossingen binnen uw organisatie. Of het nu gaat over inzet van specifieke onderwijsexpertise, workshops of het inzetten van tijdelijk personeel. Wij zijn graag uw partner. Samen zijn wij WIJS!

Bekijk hier de leerlijnenbrochure

logo-docentenmatch.480x0

Beware Brede School werkt samen met Docentenmatch. Hier vindt u aansprekende vacatures in het (basis-)onderwijs.