Brede School Amsterdam

Op dit moment zijn er ruim 100 brede scholen in Amsterdam. Hierbij gaat het om een aantal Brede Scholen  die al langere tijd bezig zijn. Daarnaast is een aantal  Brede Scholen vooral gericht op een programmering in de verlengde schooldag of naschoolse activiteiten. Talentontwikkeling en wijkgerichte dagarrangementen, ingezet vanuit beleid ‘jong Amsterdam’, zijn belangrijke items die de afgelopen jaren zijn uitgewerkt.

Talentmakelaars aan het werk

In de meeste stadsdelen is een talentmakelaar aan het werk, die de (wijkgerichte) dagarrangementen samen met scholen en aanbieders organiseert. De talentmakelaars zijn verschillende malen bijeen geweest om ervaringen uit te wisselen. Zij geven aan dat zij een leuke en complexe klus hebben. Meer dan 140 scholen zijn in Amsterdam betrokken bij de (wijkgerichte) dagarrangementen.

WIJS Brede school is sinds schooljaar 2012/2013 actief in een aantal stadsdelen in Amsterdam, zoals stadsdeel West en Zuid-oost.

ONS AANBOD
Een greep uit ons meest populaire aanbod
dit-is-wijs-internet-ankebotfotografie-10-20-30-40-50-60-63.480x320x1_1-1

Sprankelend Sprookjes

Binnen de leerlijn Sprankelende Sprookjes maken de leerlingen kennis met diverse sprookjes.

dit is wijs - internet - ankebotfotografie-3322

Tovertaal

De leerlijn Tovertaal is een leerlijn die zich focust op taal en de verschillende vormen van taal.

3D Printen

De leerlingen gaan aan de hand van verschillende opdrachten aan de slag met de beginselen van het 3D printen.

OVER ONS

DIT IS WIJS Brede School is een all-round aanbieder van brede school activiteiten. Wij bieden scholen leerlijnen, methodieken, onderwijsbevoegde docenten, benodigde materialen en indien nodige ziektevervanging aan, in het kader van het algemeen vormend onderwijs. Al onze activiteiten vinden na en onder schooltijd plaats, waarbij DIT IS WIJS Brede School optreedt als regiepartner namens de opdrachtgever. De activiteiten die aangeboden worden hebben een kansrijke inhoud, gelinkt aan talentontwikkeling en gericht op specifieke taal- en/of rekenontwikkeling.

Per 1 januari 2015 is Beware Brede School onderdeel geworden van de DIT IS WIJS Groep. De DIT IS WIJS Groep vormt een unieke combinatie van bedrijven en platformen in het onderwijs. Wij bieden een breed en compleet aanbod voor onderwijs- en personeelsvraagstukken aan schoolbesturen en directies in heel Nederland. Samen met u brengen wij uw vraag in kaart en zijn wij uw partner voor alle totaaloplossingen binnen uw organisatie. Of het nu gaat over inzet van specifieke onderwijsexpertise, workshops of het inzetten van tijdelijk personeel. Wij zijn graag uw partner. Samen zijn wij WIJS!

Bekijk hier de leerlijnenbrochure

logo-docentenmatch.480x0

Beware Brede School werkt samen met Docentenmatch. Hier vindt u aansprekende vacatures in het (basis-)onderwijs.